ACTUALITAT‎ > ‎

Notícies CCOO

TRANSPARÈNCIA

18 de maig 2016, 9:35 publicada per Seccion Sindical CCOO Quiron Bcn

 La transparència no és penjar un paper de tan en tan, la transparència és que qui vulgui disposi d'informació real i actualitzada dels temes sensibles com els comptes auditats, les retribucions del personal, ingressos i despeses, les subvencions que es reben, les queixes transmeses, etc..
Per això CCOO posa al teu abast el que vols saber, només has de fer "click" sobre l'enllaç i buscar el que vulguis.


Per anar al contingut fes "click" aquí.

Descomptes per a afiliats - Campanya de la renda. Any fiscal 2015-

6 d’abr. 2016, 6:08 publicada per Seccion Sindical CCOO Quiron Bcn   [ actualitzat el 6 d’abr. 2016, 6:39 ]

Descomptes per a afiliats i afiliades en la gestió de la declaració de la renda (any fiscal 2015) des del 18 d’abril fins al 27 de juny. Podeu demanar hores concertades al telèfon 622 210 697 o per correu electrònic a
aps.asesor@gmail.com .

C/ Mallorca, 314, 4t despatx 1. Barcelona.

Feu clic per a més informació sobre els  descomptes per a la campanya de la renda 2015 


font: ww.ccoo.cat

CUIDAR-TE SENSE BARRERES

23 de març 2016, 10:09 publicada per Seccion Sindical CCOO Quiron Bcn   [ actualitzat el 23 de març 2016, 10:17 ]

http://prescripcioinfermera.cat/2016/03/15/97/

Les infermeres  i infermers catalans, organitzats sota la Comissió de crisi de la prescripció infermera, han endegat una campanya sota el lema “Cuidar-te sense barreres”  amb la que estan canalitzant la mobilització organitzada pel proper 7 d’abril a Barcelona, coincidint amb el Dia Mundial de la Salut. Es tractarà d’una jornada de visibilització en la que les infermeres volen acostar al ciutadà la situació d’emergència que està vivint el sistema sanitari des que es va aprovar el Reial Decret estatal de la prescripció infermera i urgir el Govern català a que aprovi la normativa consensuada amb el col·lectiu infermer que ajudi a millorar l’emparament legal de les infermeres en l’exercici de la seva pràctica professional.Us recordem que CCOO forma part de la Comissió de crisi, per aquest motiu us convoquem a la mobilització del dia 7 d'abril a les 10:30 hores davant de la Catedral de Barcelona.Pots veure el manifest al seguent enllaç
MANIFEST SOBRE LA PRESCRIPCIÓ D'INFERMERIA


PROU desigualtats, bretxes i pobresa

8 de març 2016, 2:01 publicada per Seccion Sindical CCOO Quiron Bcn

La recuperació econòmica és un miratge que té un impacte diferent per a dones i per a homes. A Catalunya creix la inactivitat per a les dones respecte de l’any anterior, majoritàriament per atendre necessitats de cura, criança i dependència. En canvi, la taxa d’ocupació no creix i quan ho fa  és per un tipus d’ocupació precària amb contractes a temps parcial, temporals i amb jornades irregulars, amb especial impacte en la qualitat de vida i la salut de les dones. Les dones tenim cada vegada menys temps per guanyar el mateix, tenim menors ingressos per salari, un poder adquisitiu inferior, ens promocionem menys a les empreses i ens costa molt assolir la paritat en àmbits masculinitzats i en llocs més ben valorats. La bretxa, tant en els salaris com en les prestacions per atur o pensions, és cada vegada més gran. La taxa d’atur masculí minva lleugerament, però la taxa d’atur per a les dones augmenta. La majoria de les persones aturades de llarga durada són dones i també la majoria de les persones de 45 a 60 anys que, arran d’aquesta situació, decideixen cercar la seva primera feina. La negociació col·lectiva és la via per poder aconseguir millors condicions laborals per a homes i per a dones, i CCOO està fent un pas endavant prioritzant en les meses de negociació l’eradicació de la bretxa salarial i el combat envers la violència masclista, l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de sexe. La violència masclista té una dimensió alarmant en tots els àmbits, especialment la que genera assassinats. En l’àmbit laboral les dones tenen dificultats per fer visible l’assetjament sexual i per raó de sexe, i els pressupostos que es dediquen a les polítiques públiques d’igualtat cada vegada són menors i insuficients. Amb la crisi europea de persones refugiades tornem a constatar l’impacte, entre d’altres, que tenen els desplaçaments en dones i nenes i que suposen el patiment de  vexacions, agressions físiques, abusos sexuals i violacions, o risc de ser traficades amb fins d’explotació sexual. 


Extret del manifest de CCOO

Manifest de la Comissió de Crisi per la Prescripció Infermera

4 de febr. 2016, 11:57 publicada per Seccion Sindical CCOO Quiron Bcn   [ actualitzat el 17 de febr. 2016, 8:11 ]

Aquí pots descarregar el manifest que CCOO, conjuntament amb altres representants de les infermeres i els infermers de Catalunya, han signat. 
Només has de pitjar sobre la fletxa o el nom del document adjunt. Recorda que necessites un programa lector d'arxius ".pdf"


PERSONES FIXES EN LLOCS DE TREBALL FIXES

24 de des. 2015, 14:40 publicada per Seccion Sindical CCOO Quiron Bcn   [ actualitzat el 17 de febr. 2016, 8:12 ]

En el 2014, a través de dades que hem recolit, trobem contractes que creiem no són correctes i després d’haverho valorat amb l’advocada de la Federació de Sanitat de CCOO presentem denúncia a ITSS en el primer trimestre del 2015. Parlem amb la inspectora de treball i li expliquem els motius pels quals considerem que els contractes són incorrectes, i aquesta demana documentació a HQB sobre el tema. RRHH es posa en contacte amb nosaltres i ens reunim: com a conseqüència d’això 10 persones passen a tenir contracte fixe. Però com que creiem que el tema no ha finalitzat i pensem que a pesar de tot, Inspecció no ha aprofundit tot el que volíem, quedem amb RRHH que sobre setembre/ octubre ens tornarem a reunir per tornar a valorar els contractes. En el segon trimestre de l’any després d’un estudi exhaustiu sobre contratació, aprofitant la base de dades on estan registrats més de 2000 contractes, es produeix el canvi de Direcció a HQB. Com a conseqüència d’això: Envíem tres informes de valoració de la situació contractual a RRHH, amb propostes sobre com tractar les irregularitats Realitzem historials de contractació de les persones que tenen una antiguitat destacable i elaborem un llistat objectiu segons categoria per tal de presentar a RRHH, amb la idea que les persones que passin a estar fixes ho facin per ordre objectiu i no lligat a valoracions subjectives. Amb aquestes dades fem gràfics individualitzats i molt clars. Treballem també un esborrany que ens entrega l’empresa per a tenir un Protocol d’adjudicació de places Durant el mes de setembre es presenta a RRHH des del CE una proposta de document comú. Es crea un grup de treball i es tanca amb RRHH aquest Protocol. A més, se’ns comunica la conversió a contractes fixes de 9 persones, cosa que ens alegra, però no es fa seguint els criteris que desitjàvem i que creiem eren més justos. Actualment hem tornat a enviar un altre informe amb propostes a RRHH així com també hem tornat a refer les dades dels gràfics per actualitzar-los després de les conversions dels contractes. Entenem i creiem que la nostra feina no ha acabat i que hem de seguir lluitant, com portem fent des de fa més d’un any, per aconseguir el nostre objectiu: persones fixes en llocs de treball fixes. 


Res s’aconsegueix sense lluita

24 de des. 2015, 14:27 publicada per Seccion Sindical CCOO Quiron Bcn   [ actualitzat el 17 de febr. 2016, 8:12 ]

Com ja sabeu, ens trobem en la segona pròrroga del conveni (aquesta caduca a finals d’any) i l’objectiu és clar: millorar les condicions laborals dels treballadors/es de la sanitat privada catalana. Durant aquest 2015 s’han realitzat reunions de delegats de CCOO d’alguns centres per valorar els elements que s’havien treballat l’any passat així com les propostes que s’anaven recollint aquest any. Durant uns tres mesos s’han anat incorporant les peticions fetes pels treballadors/es als representants de CCOO en els centres de treball (al juny vam penjar una nota informativa i l’esborrany inicial de la plataforma de negociació amb aquest objectiu). Al setembre, s’ha realitzat un Esborrany definitiu de la plataforma de negociació gràcies a tot el procés anterior, i hi ha hagut una reunió dels delegats sindicals de CCOO, on es decideix per unanimitat procedir a la denúncia del Conveni col·lectiu i s’aprova l’esborrany de la plataforma de negociació.
Un cop denúnciat el Conveni s’iniciarà la negociació amb la patronal. Cal que tots tinguem molt clar que una negociació de conveni és cosa de tothom: de les persones que el negocien i de tots els treballadors/es per qui es busquen millores. És evident que aconseguir més o menys millores depèn en gran mesura de les accions que es duen a terme entre tots i que sense això és molt difícil avançar.
Us mantindrem informats en tot moment de la situació: denúncia, plataforma definitiva, propostes de la patronal, estat de la negociació, mesures a realitzar, etc. Tots els treballadors i treballadores haurem de participar d’una manera o altra i en gran mesura per tal d’aconseguir millorar les nostres condicions laborals. 


CCOO signa el conveni col·lectiu per als propers dos anys a la sanitat concertada

3 de juny 2015, 2:53 publicada per Seccion Sindical CCOO Quiron Bcn

CCOO de Catalunya ha signat el conveni col·lectiu per als proper dos anys a la sanitat concertada. Aquest conveni és l'inici per recuperar les condicions que teníem al VII Conveni de la  XHUP, i es tracta d'un conveni de mínims. Per tant ens garateix les millors condicions superiors i globals que disposin les diferents empreses per les quals el conjunt de delegats i delegades han treballat i lluitat.

La persistències de les retallades, l'aplicació de decrets insalvables jurídicament, la reforma laboral i l'alta complexitat de l'àmbit sectorial, han demanat de CCOO i de la resta de la part social un esforç addicional així com un compromís de garantia de condicions laborals amb el conjunt de treballadors i treballadores del sector concertat de Catalunya, que són aproximadament 80.000.
 
Amb la signatura d'aquest conveni, es recuperen les taules salarials del 2008, s'han augmentat en dos dies els de lliure disposició per al torn de dia, i hi haurà una revisió de les taules salarials durant el primer trimestre de l'any 2016 (amb revisió a l'alça).  Pel que fa a les DPO (retribució variable), no es veuran afectades en casos d'incapacitat temporal, etc.

CCOO considera que aquest conveni és una eina fonamental que permetrà fer créixer els treballadors i treballadores del sector en drets i millorar les seves condicions de vida i de treball.

Font: CCOO de Catalunya, Federació de Sanitat
 

Declaració de la Renda 2015 (exercici 2014)

5 de maig 2015, 0:47 publicada per Seccion Sindical CCOO Quiron Bcn

La quota d'afiliació sindical a CCOO és pot deduir quan realitzeu la vostra declaració anual de la renda. Pot comportar un estalvi en la quota d’entre el 20% i el 35% segons els casos.

Podeu deduir les quantitats que heu pagat en concepte de quotes per a la vostra afiliació a CCOO. Els justificants són els mateixos rebuts bancaris o de nòmina que ja teniu.

Per a qualsevol consulta podeu adreçar-vos a: uat@ccoo.cat  

La quantitat a deduir cal posar-la a l'espai reservat a "Quotes satisfetes a sindicats" [casella 012] de l'imprès oficial (digital o en paper) de l'IRPF.

Font: http://www.ccoo.cat/noticia/180551/deduccio-de-la-quota-dafiliacio-en-la-declaracio-de-la-renda#.VUh3bMJuuSx

Campanya en defensa del serveis públics

18 d’oct. 2013, 3:03 publicada per Sección Sindical CCOO   [ actualitzat el 7 de maig 2015, 1:52 per Seccion Sindical CCOO Quiron Bcn ]

És públic, és teu

CCOO crida a combatre les retallades i les mal 
anomenades reformes estructurals, en defensa de 
la democràcia i l ' Estat de Benestar 

El progrés a Europa ha estat vinculat al desenvolupament de l' Estat de Benestar Social consolidant l'anomenat "model social europeu". Una part essencial d’aquest model és la continuïtat, la sostenibilitat i l’equitat d' uns bons serveis públics. La Seva construcció és conseqüència de la pressió social de la classe treballadora organitzada demandant unes condiciones de vida millors. 
 
Assistim en els darrers anys a un deteriorament constant del conjunt dels Serveis Públics al nostre país que contribueix a aprofundir en la crisi. Tot i que el procés és va iniciar abans, la crisi és la coartada perfecta per imposar polítiques antisocials,i argumentar que són inevitables. 
 
CCOO considera que, darrera d’aquestes retallades, hi ha l' objectiu de canviar el model social que recull la nostra Constitució, fent-ho al marge de la ciutadania i en contra de la seva voluntat, per portar-nos al passat i a l’absència de drets. 
 

1-10 of 10